סוסים | Susim

Susim logo


סוס מוסטנג

כל מה שרציתם לדעת על סוסי מוסטנג (Mustang)

סוסי מוסטנג אשר הובאו לאמריקה על ידי הכובשים הספרדיים, כיום מוגדרים סוסי פרא לכל דבר שניתן להיתקל בהם במערב ארה"ב. בניגוד לשנים עברו, כיום כבר לא קיים היתר בחוק לצוד את הסוסים האלו, שבעבר ניצודו במספרים גבוהים ביותר. מה עוד לא ידעתם על סוסים אלו? לפניכם:

  • מקור: חצי האי האיברי – תערובת סוסים ברברים, שמקורם בצפון אפריקה (אזורי הברברים).
  • גובה: 1.3 – 1.5 מטרים.
  • צבע: חום ושחור, עשויים להופיע גם עם כתמים לבנים. 
  • שם מדעי: Equus caballus
  • משקל ממוצע: קרוב ל-360 ק"ג ברוב מהמקרים.
  • מבנה גוף: בינוני, אבל שרירי המאופיין עם סוסי פרא. 
  • זיהוי הסוס: אם נתקלתם בסוסי פרא אשר חיים במערב ארצות הברית, ייתכן כי מדובר בסוסי מוסטנג. לרוב, ניתן לזהותם על פי מבנה גופם הדחוס-שרירי.
  • מזג רוח: מאופיינים עם מזג רוח של סוסי פרא, אין לנסות ליצור מגע איתם. 
חצי האי האיברי
"חצי האי האיברי"

רקע על סוס המוסטנג

סוס המוסטנג הגיע לארה"ב במאה ה-16 וכחלק ממסעות הכיבוש השונים שהחלו הספרדים על יבשת ארה"ב. כיום, לאחר עשורים רבים של היטמעות ביבשת, סוסי מוסטנג נפוצים בעיקר במערב ארה"ב, שם הם מוגדרים בתור סוסי פרא לכל דבר. המשמעות? סכנת נפשות להתקרב אליהם. לא בגלל שהם נחשבים אלימים או משהו בסגנון, פשוט בגלל שסוסי פרא הינם בע"ח לא צפויים. 

מעבר לכך שסוסי פרא אינם צפויים, הם ניחנים בעוצמת-בעיטה חזקה ביותר ומבנה גוף מאוד שרירי. בשורה התחתונה? אם אתם מטיילים במערב ארה"ב ונחשפים לסוג הסוס הזה (או לכל סוג סוס פרא אחר), יש לשמור על מרחק, כמובן. כדאי לדעת: סוסי המוסטנג הם למעשה תערובת של סוסים מאזורים בצפון אפריקה. כשהכובשים הספרדים הגיעו עם סוסי המוסטנג לארה"ב, האינדיאנים היו בטוחים כי מדובר בסוג של אלים הרכובים על יצורים מיתולוגיים. זו הייתה הפעם הראשונה שאינדיאנים נחשפו לסוסים. מאז? הכול היסטוריה. התרבות האינדיאנית אימצה בחיבוק ידיים סוסים ושילבה אותם בכל מעשיה. 

היסטוריה על סוסי מוסטנג (MUSTANG)

מחפשים אחר סיכום היסטורי על סוס מוסטנג? קבלו אותו על קצה המזלג: למעשה, סוסי הפרא של ימינו, הם בכלל תוצר של היטמעות סוסים מבויתים משנים עברו. כפי שסיפרנו לכם כאן למעלה, סוסי המוסטנג הובאו על ידי הכובשים הספרדים במאה ה-16 ליבשת ארה"ב. בזמנו, סוסים אלו נחשבו סוסים מבויתים שהשתמשו בהם למטרות שונות ומגוונות. הכובשים הספרדים השתמשו בסוסי המוסטנג עבור סבלות, מלחמה, ניוד ומסעות ארוכים. 

כשהאינדיאנים לבסוף שילבו את סוסי המוסטנג בתרבותם (לאחר הגעתם של הכובשים), הם השתמשו בסוסים לאותם מטרות כשם שהשתמשו בהם הספרדים. כמובן, מעבר למלחמות וסבלות, השתמשו בסוסים אלו גם עבור מרוצים. כידוע לכולנו, אלו נחשבים סוסים מאוד מהירים! מה שהוביל את ארה"ב אפילו לייצר את המכונית "פורד מוסטנג" – מכונית שרירנית, מהירה ובעלת נפח מנוע עצום. זאת, כמחווה לסוס האגדי. כיום, סוסי מוסטנג אכן מבויתים על ידי אנשים, אבל הם עדיין מוגדרים סוסי פרא כשהם חיים בחיק הטבע. אם תרצו לרכב על סוג הסוס הזה, תוכלו לעשות זאת דרך חוות חקלאיות של בוקרים המתגוררים בארה"ב.

פורד מוסטנג 1966
"פורד מוסטנג – דגם משנת 1966"

סוסי המוסטנג כיום בניגוד לשנים עברו: מה ההבדל?

בעוד שבשנים עברו (במאה ה-20) אנשים היו צדים את סוסי המוסטנג עבור הבשר שלהם, כיום ישנו חוק אשר אוסר על זאת. לידיעתכם, אפילו השתמשו בבשר סוסי המוסטנג עבור ייצור של מזון לבע"ח אחרים. עובדה נוספת וגם די מצערת, היא זאת: בעבר היו חיים כ-2 מיליון סוסי מוסטנג ביבשת ארה"ב, בעוד שכיום ישנם רק כ-25,000 סוסי מוסטנג. מסתמן כי סוסים אלו אמנם אינם כרגע אינם בסכנת הכחדה, אבל אין ספק שהכיוון הוא אינו חיובי. 

נכון ל-2020, קיימת בקרה על ההתרבות של סוסי המוסטנג. ארה"ב אפילו מעניקה מענקים על סך של 1,000 דולר לכל מי שיאמץ סוסים ויגדלם. לדאבוננו, גם כיום ישנם לא מעט אזורים בהם משתמשים בסוסי פרא עבור הבשר שלהן. כמובן, מאחר וסוסים אלו נחשבים מהירים ביותר, גם כיום ב-2020 משתמשים בהם עבור מרוצים. מסעות ארוכים, כמו בעבר? פחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *